Flygning – en himmelsk upplevelse

Att sätta sig i ett plan, sakta starta och värma upp motorn för att sedan bege sig upp till de högre skyarna, är en av de bästa känslorna som finns, enligt min egen uppfattning.

Jag har alltid velat bli pilot och när jag fick mitt flygcertifikat kändes det som om jag vore världens lyckligaste människa. Och nu tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter och kombinera min passion och yrke med att blogga om den makalösa upplevelsen att få flyga ett plan och hur vägen dit är.

Jag vill presentera en rad artiklar som handlar om allt vad flygning innebär och hur du kan ta dig dit. Det finns naturligtvis en mängd frågor som många framtida piloter ställer sig och genom min erfarenhet, kan jag med fördel svara på många av dem. Hur är livet som pilot, egentligen? Och hur ser det ut med familjelivet? Ska jag nöja mig med att ha flygningen som hobby eller ska jag faktiskt satsa på en karriär inom flygning? Och först och främst, hur tar jag mitt flygcertifikat och hur lär jag mig hantera ett plan?

Detta är bara några av de få frågor jag får privat, så jag tänkte därför ta upp dem lite närmare i den här bloggen. Att flyga ger en makalös frihetskänsla men innebär även ett stort ansvar, framför allt om man jobbar som pilot och har många människors liv i händerna vid varje pass. Men det är mycket sällan som jag ångrar mig för att ha valt just det här yrket, det är få saker som ligger mig så varmt om hjärtat som just flygningen. Så häng med och läs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *